Optimalisering door Digitalisering

Een paar weken geleden was het de Week van Digitalisering. In de laatste jaren is er al veel veranderd in de binnenvaart. Er zijn verscheidene hardware en software producten op de markt die de binnenvaart efficiënter, toegankelijker, en duurzamer maken. Toch wordt er tot op de dag van vandaag nog veel papier gebruikt in de sector en loopt de samenwerking tussen spelers suboptimaal. 

Op dit moment wordt veel administratief werk nog met de hand gedaan wat veel tijd kost en foutgevoelig is. Daarnaast gebruiken binnenvaartondernemers veel verschillende apps en programma’s om administratieve taken te doen en te communiceren met de andere spelers in de sector. Dit zorgt voor meer werk en onveiligheid aangezien ze afgeleid worden van hun voornaamste taak – varen. Inzicht in de planning en voortgang van het transport is lastig te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat de benutting van capaciteit niet optimaal is. Door te digitaliseren en federatief data te delen, kunnen we processen efficiënter maken, fouten verminderen, en de binnenvaart capaciteit optimaal benutten. 

4shipping is de digitalisering partner voor bedrijven in de binnenvaart sector. Wij bieden software voor planning, bevrachting, uitvoering en inzicht in binnenvaart transport. Wij komen uit de sector en denken graag mee met bedrijven om hun werkwijze te optimaliseren met behulp van digitalisering. 4shipping helpt je gemakkelijker zaken te doen en efficiënter en duurzamer binnenvaart transport te organiseren.

Wil je ook gebruik maken van de services van 4shipping? Meld je dan nu aan op 4shipping.com en kijk hoe jij je kan digitaliseren!